Scroll Top
Korszerű technológia

Professzionális fogászati diagnosztika

Professzionális fogászati diagnosztika
A gyógyítás alapfeltétele a pontos diagnózis. Orálkamerával és digitális röntgenfelvétellel támasztjuk alá kezelési tervünket.
Alacsony sugárdózisú és megbízható diagnózis
DIGITÁLIS INTRAORÁLIS RÖNTGENFELVÉTEL
Orálkamera

Az Ön számára is láthatóvá váló eredmény!

A hatékony betegkommunikációt és a diagnózis megerősítését segíti.

 • Ön egy monitoron, kinagyítva, színesen, valósághűen láthatja a szájüregi elváltozást, a fogazata állapotát, az elkészült fogművet, a kész tömést.
 • A látott kép segíti a kezelési terv készítését, a kommunikációt a páciens-orvos, ill. az orvos-fogtechnikus között

Ez a készülék egy kisméretű, pálca formájú kamera, mely a fogak problémamentes megfigyelésére optimalizált képet vetít ki egy monitorra a vizsgált területről. Fotó-, valamint videófelvételek készítését teszi lehetővé, a digitális kamerák számára hozzáférhetetlen helyeken is. Ezen tulajdonságait kis tömegének, hajlékonyságának, valamint egyszerű kezelhetőségének köszönhetjük.

Miért előnyös az orálkamerás felvételkészítés?

Az elkészült felvételeken az elváltozások több, mint 25x-ös nagyításban láthatók, ezáltal jól elkülöníthetők a szájüregben, mely jelentősen megkönnyíti a pontos diagnózis felállítását. Ennek köszönhetően már a kezelés megkezdését megelőzően Ön egy valósághű képen láthatja a problémás területet, ezáltal egy áthatóbb képet kaphat a beavatkozás okairól, majd később a kezelési tervről. A kezelés végeztével az eredmény szintén megtekinthető, a kezdeti állapottal összehasonlítható.

A fogászatban meghatározó kommunikációs eszköz a „Seeing is believing” avagy magyarul „Hiszem, ha látom” elv. A digitális fogászat lehetőséget nyújt erre. Korszerű 3 dimenziós képalkotási technikákat alkalmazva a kezelés minden szakaszát lépésről lépésre szemléltethetjük, ezáltal átfogóbb képet biztosítva Önnek a beavatkozás minden mozzanatáról. Ennek érdekében rendelkezésére állunk a problémás területekről készült orálkamerás felvételekkel, melyek által Ön is megtekintheti a kezelendő területet, valamint ezáltal a legjobb döntést tudja hozni  kezelés további lépéseivel kapcsolatban.

Amennyiben szeretné felmérni szájüregének, korábban készült töméseinek, gyökérkezelt fogainak állapotát, jelentkezzen be orálkamerás vizsgálatra!
Fedezze fel Dr. Lányi Krisztina fogszakorvos magánrendelését! Képünkön bemutatjuk az esztétikai fogászat, fogpótlás, gyökérkezelés, tömés és fogkozmetikai kezelés legújabb módszereit, amelyek segítenek visszaállítani mosolya egészségét és szépségét.
A Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászata a személyre szabott ellátás és a páciensközpontú megközelítés híve. Képünkön megtekintheti a korszerű technológiák alkalmazását a fogorvosi gyakorlatban.
A Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászata a személyre szabott ellátás és a páciensközpontú megközelítés híve. Képünkön megtekintheti a korszerű technológiák alkalmazását a fogorvosi gyakorlatban.
Caries és plakk detektáló
Rendelőnkben fontos szempont a korai felismerés és megelőzés. Ennek érdekében professzionális caries és plakk-észlelő (detektáló) készülékkel végezzük az állapotfelmérést, mellyel a rejtett szuvasságok korai kiszűrési esélye szinte 100 %.
Digitális szuvasság és lepedék észlelő készülék

Innováció a korai felismerés és megelőzés érdekében

Ezzel a készülékkel beláthatunk a fogba! Általában a fogorvos tükör és szonda segítségével, saját szemére és megítélőképességére hagyatkozva próbálja felfedezni a bajt. De vajon sikerül-e mindig időben diagnosztizálni a kezdődő, ill. rejtett szuvasságot? Sokszor jó lenne belelátni a fogba: van-e benne szuvasság? és ha van: mély vagy felszínes? és a fogköz?

A modern diagnosztikai eszköz megadja a választ!

 • gyorsan, megbízhatóan észleli a legkisebb kezdődő szuvasságot is
 • röntgensugár-terhelés nélküli vizsgálat – gyermek- és kismamafogászatban is ajánlott
 • monitoron azonnal megmutatható, nagyítható, kielemezhető, tökéletes képet láthat a szuvasságról
 • dokumentálható
 • az ajánlott kezelést alátámasztja, segíti a kommunikációt és a kezeléstervezést
Szép és egészséges mosolyt szeretne? Dr. Lányi Krisztina fogszakorvos magánrendelése a megoldás! Képünkön láthatja az esztétikai fogászat, fogpótlás, gyökérkezelés, tömés és fogkozmetikai kezelés eredményeit, amelyek segítenek Önnek visszanyerni mosolya fényét és önbizalmát.
Szép és egészséges mosolyt szeretne? Dr. Lányi Krisztina fogszakorvos magánrendelése a megoldás! Képünkön láthatja az esztétikai fogászat, fogpótlás, gyökérkezelés, tömés és fogkozmetikai kezelés eredményeit, amelyek segítenek Önnek visszanyerni mosolya fényét és önbizalmát.
CBCT
Cone Beam Computed Tomography
Hatalmas lépés a fogászati diagnosztikában, már 3D-ben elemezhetünk. A CBCT felvételeket elemezve sokkal részletesebb, precízebb állapotfelmérést tudunk végezni, mint a röntgenfelvételek alapján.
A Dr. Lányi Krisztina fogszakorvos magánrendelése szakértelmet és tapasztalatot kínál az esztétikai fogászat, fogpótlás, gyökérkezelés, tömés és fogkozmetikai kezelés területén. Képünkön bemutatjuk a kezelések során alkalmazott innovatív módszereket, amelyek biztosítják a páciensek elégedettségét és bizalmát.
 • A röntgenfelvétel 2D diagnosztikai felvétel, mely síkban ábrázolt képet ad, ahol sok elváltozás takarásban van egymásra vetülve, így rejtve marad. A röntgenfelvételen az anatómiai képletek és elváltozások egymáshoz való viszonyát nem tudjuk precízen megállapítani. Ezenfelül a panoráma (OP) felvétel bizonyos torzulásai a technológia miatt elkerülhetetlenek.
 • A CBCT 3D diagnosztika az adott területről felvételek sorozatát készíti, melyek összessége az adott terület teljes térbeli leképezését tartalmazza. Ebből a felvételsorozatból, adatokból szoftver segítségével pontosabban tájékozódhatunk, diagnosztizálhatunk. Pontosan tudunk elemezni, mérni, lokalizálni, így még precízebben dolgozni, sikeresebb eredményt elérni – főként a gyökérkezelések, a szájsebészet és az implantológia területén.
CBCT a gyökérkezelésben

Miért fontos a gyökérkezelés előtti CBCT elemzés?

Ma már a 2D röntgenfelvételek mellett módunk van 3D-ben diagnosztizálni. A CBCT felvételekkel olyan rejtett, takarásban lévő, egymásra vetülő képleteket is látunk, amelyeket a röntgenfelvételekkel nem:

 • a fogak gyökércsatornáinak vannak bizonyos anatómiai variációi, oldal- és járulékos csatornák
 • bizonyos esetben gyökértörések, gyökércsúcson kialakult gyulladások (főleg ha azok a gyökér mögött helyezkednek el)
 • már gyökértömött fogaknál a gyökértömés hibái (pl. fel nem tárt csatornák, nem végigtömött csatornák, esetleg beletört műszer)

A CBCT felvétellel pontosan elemezhetünk, mérhetünk, anatómiai képleteket, elváltozásokat lokalizálhatunk. Kiterjedésüket látva pontos diagnózist állíthatunk fel, így munkánk jobban tervezhető és nagyobb az esély a sikeres gyógyulásra.

Felkeltettük érdeklődését?
KÉRJEN IDŐPONTOT!
Adatvédelem