Scroll Top
Korszerű technológia

Fogpótlások

A Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászata a legkorszerűbb technológiákat kínálja a páciensek számára. Képünkön láthatja, hogyan segíti ez a technológia a fogorvosi beavatkozásokat, biztosítva a gyors és kényelmes gyógyulást.
A Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászata a modern fogorvoslás csúcsát képviseli. Képünk bemutatja, hogyan segít ez a technológia a fogászati problémák precíz diagnózisában és kezelésében.
ESZTÉTIKAI FOGÁSZAT - FOGPÓTLÁSOK
 • fémmentes fogpótlások
 • porcelán (indirekt) héjak
 • porcelán (indirekt) koronák, hidak
 • csapos műcsonk
 • kombinált fogpótlások (rögzített-kivehető)
 • kivehető fogpótlások – műanyag-fémlemezes
 • ideiglenes korona
 • inlay-onlay
 • teljes protézis
 • korona eltávolítás
Elégedetlen a mosolyával, a fogai színével, formájával, nagyságával? Nem szívesen mosolyog nyitott szájjal?
Mit jelent az esztétikai fogászat?

Az esztétikai fogászat nem különálló ága a fogászatnak, hanem egy másfajta megközelítése a beavatkozásoknak, legyen szó akár egy jól funkcionáló, szép tömésről, vagy egy esztétikus koronáról, fogpótlásról. Ennek során a fogorvos a természeteshez nagyban hasonlatos restaurációkat (helyreállításokat) végez, ügyelve az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák (fogformák, rágófelszín) és harmonikus fogszín visszaállítására. Ez a fogorvos részéről sokkal több idő ráfordítást, speciális technikák és a legjobb minőségű fogászati anyagok alkalmazását követelheti meg.

Sokan nem elégedettek fogaik színével, formájával, ezért félnek nyitott szájjal mosolyogni, pedig a megfelelő megjelenéshez szinte elengedhetetlenül szükséges a tökéletes mosoly, az ápolt, egészséges fogsor. Az esztétikai fogászat mindezt ma már lehetővé teszi. Az esztétikai problémákra gyors és látványos megoldást kínál a mosoly mögötti tudomány.  Az egyik legnépszerűbb eljárás az egészséges és szép fogakat eredményező mosolyátalakítás.

Előtte
Utána
Before After
Before After
Digitális lenyomatvétel

A digitális lenyomatvétel az analóg módszerhez képest számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Gyorsasága és hatékonysága abban rejlik, hogy egy fogív beszkennelése mindössze 30 másodpercet vesz igénybe, ezáltal egy teljes fogsorlenyomat elkészítése megközelítőleg másfél percig tart.

A kapott adatokat online pár kattintást követően továbbitani lehet a laboratóriumnak, nem kell tartani attól, hogy a minta megsérülne szállítás közben. Emellett az információ a felhőben biztonságosan tárolható, a jövőben az eredmény összehasonlításához egyszerűen előhívható.

Rendelőnkben 3shape intraorális szkennert alkalmazunk digitális lenyomatkészítéshez. Ez a készülék a szájüregben található ínyt és fogakat mintázza le 3D-ben. Számos előnye közé tartozik, hogy a fizikai mintával ellentétben azonnal rendelkezésre áll. A hagyományos technikával végzett lenyomatvétel a páciensek számára diszkomfortérzetet okozhat, viszont a számítógépes mintavétel  ezt a problémát is orvosolja. Végül, de nem utolsó sorban, az általunk alkalmazott technológia sokkal környezetbarátabb eljárás, lévén, hogy nem termelünk kidobandó végterméket.

Legyen szebb, megnyerőbb, vonzóbb mosolya esztétikai fogászat segítségével!
Fogászati precizitás és modern technológia Kecskemét központjában.
Dr. Lányi Dent: A digitális fogászat szakértői Kecskeméten.
Digitális fogászat Kecskeméten: A jövő már most itt van.
Dr. Lányi Krisztina fogszakorvos magánrendelése a mosolyváltás szakértője! Képünkön láthatja az esztétikai fogászat, fogpótlás, gyökérkezelés, tömés és fogkozmetikai kezelés legújabb technikáit, amelyekkel új életet lehelhet mosolyába.
3Shape TRIOS®
Digitális lenyomatvétel, intraorális szkenner
A rendelőnkben 3Shape TRIOS® intraorális szkenner segítségével mindössze 2 perc alatt elkészítjük az Ön fogazatának és szájüregének digitalizált, élethű mását. A digitális lenyomatvétel elkészítését követően a 3 dimenziós felvételt egyből megtekintheti, lehetővé téve az azonnali konzultációt.
Az intraorális szkenner szerepe fogászatában

A digitális lenyomatvétel lényege, hogy hagyományos lenyomatanyag helyett az intraorális szkenner kisméretű fejét a szájban lassan mozgatva, kellemetlen érzések nélkül készítünk fogazatáról egy 3 dimenziós felvételt.

Digitális fogászat: Innováció és kényelem Kecskeméten.
Az intraorális szkennerrel történő lenyomatvételt:
 • fogbeültetés
 • fogászati betét, más néven inlay, onlay
 • fogászati héjak
 • esztétikus koronák, hidak
  tervezésekor és készítésekor alkalmazzuk.

Emellett dinamikus harapás beállításához, fogászati problémák korai felismeréséhez, valamint a teljes fogazat digitális archiváláshoz használjuk.

Az intraorális szkenner előnyei a hagyományos lenyomatvétellel szemben
 • Digitális lenyomatvétel = kíméletes, fájdalomtól és kellemetlenségektől mentes

A hagyományos módszerrel szemben a digitális lenyomatvétel során nem kell számolnia kellemetlen, hányingerhez közeli érzéssel, hiszen nem kerül lenyomatanyag a szájüregbe. Emellett a készülék fokozott garatreflex esetén is biztonságosan alkalmazható.

 • Digitális lenyomatvétel = azonnali 3D virtuális képet kap fogairól

Az intraorális szkenner további előnye a gyorsaság. A készüléknek egy teljes fogív szkenneléséhez mindössze 59 másodpercre van szüksége. Az eredmény pedig egyszerűen, egyetlen gombnyomással a fogtechnikai laborba kerülhet, így azonnal megkezdődhet a tervezés. Emellett nincs szükség semmilyen előkészítő és kiegészítő technikai munkákra sem, melynek köszönhetően a gyártási folyamat is gyorsabbá válik.

Fedezze fel a Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászatát! Képünkön bemutatjuk a legújabb technológiákat és eszközöket, amelyek segítségével fájdalommentesen és hatékonyan kezeljük pácienseinket.
Digitális fogszínmeghatározás

Fogpótlások készítése során a megfelelő, fogsorához legjobban illő szín meghatározása komplex és bonyolult feladat: az emberi szem színérzékelése nagyban függ a szemlélt tárgy környezetétől, annak fényviszonyaitól. Ennek kiküszöbölése érdekében rendelőnkben a VITA Easyshade készüléket használjuk, mely egy speciális, digitális alapon működő fogszín-meghatározó berendezés. Segítségével szubjektív tényezőktől függetlenül határozhatjuk meg a fogak különböző területeinek eltérő színeit, mely által élethű fogpótlásokat készíthetünk, az Ön fogsorához tökéletes árnyalatbeli illeszkedéssel. A különösen összetett színű és transzparenciájú fogakhoz készülő fogpótláshoz fogtechnikus kollégánknak is látnia kell a szomszédos fogakat. Ennek érdekében munkatársunk kellemes környezetben, jól felszerelt fogtechnikai laboratóriumban fogadja Önt egyedi fogszínmeghatározásra.

Kerámia héjak
indirekt héj

A kerámia héjak segítségével sokféle esztétikai gondnak inthetünk búcsút, ráadásul könnyen és gyorsan, amit a páciensek nagyra értékelnek. Ezekben az esetekben érdemes segítségül hívni a kerámia héjakat:

 • Ferde fogak
 • Kissé kiálló vagy bedőlő fogak
 • Fogbalesetben sérült fog
 • Túl kicsi vagy túl nagy fogak
 • Tág fogközök
 • Elszíneződött, gyökérkezelt fog
 • Sárga, sötét fogak fogfehérítés után is

A porcelán (indirekt) héj nem más, mint egy kontaktlencse vékonyságú kerámialapocska, mely a formai hibával, elszíneződéssel rendelkező fogának ajak/orca felőli oldalára kerül felragasztásra. A fogak közti rések zárására is alkalmas. Ezzel a módszerrel nagyon rövid idő alatt (1-2 hét) lehet a páciens mosolyát minimális beavatkozással akár tökéletessé varázsolni.

Fedezze fel Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászatát! Képünkön bemutatjuk a modern eszközöket és technológiákat, amelyek segítik a pácienseket a tökéletes mosoly elérésében.
Fedezze fel Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászatát! Képünkön bemutatjuk a modern eszközöket és technológiákat, amelyek segítik a pácienseket a tökéletes mosoly elérésében.
Milyen munkafolyamatban valósítjuk meg az Ön új mosolyát?
 1. Konzultáció során a szakorvos felméri fogai aktuális állapotát és egyeztetnek az esztétikai fogászati eljárásokról.
 2. Amennyiben Ön számára megfelelő eljárás porcelán (indirekt) héj alkalmazása, úgy igény szerint tervet készítünk fogai majdani látványáról. A számítógépen modellezett mosolytervezés azért hasznos, mert a páciens képet kap a tervezett munka esztétikai hatásairól, mielőtt még fogához hozzányúlnánk, ezért sosem távozik elégedetlenül.
 3. Továbbá tömőanyag felhordással vagy gipszmodellen viaszmintázattal bemutatjuk Önnek, hogy hogyan fog kinézni az új és megszépült mosolya a kerámia héjak segítségével. Ha Ön számára örömteli a látvány és szeretné megvalósíttatni, akkor digitális lenyomatot veszünk. Fontos megjegyzés, hogy szakrendelőnkben különös figyelmet fordítunk a természetes formák, a fogszín egyezőségére és a helyes fogsorzáródás kialakítására, továbbá kizárólag legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő anyagok felhasználásával dolgozunk.
 4. Fogtechnikai laboratórium elkészíti az Ön személyre szabott héjait, melyek bepróbálás után felragasztásra kerülnek.

Nem csoda, hogy ez az eljárás ilyen népszerű napjainkban, hiszen gyorsan kivitelezhető, nagyon kevés fogállomány eltávolításával jár (mindössze 0,5-1 mm-t kell eltávolítani a fog ajak/orca felőli felszínéről), ugyanakkor tartós és szép az eredmény!

Lépjen be a Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászatának világába! Képünk bemutatja a legújabb eszközöket és technológiákat, amelyek segítik a fogorvosi kezelések precíz és hatékony elvégzését.
Fémmentes fogpótlás
Azt az elvárást, hogy egy korona a külső szemlélő számára észrevehetetlen maradjon, kizárólag fémmentes restaurációkkal tudjuk biztosítani.

Az ilyen típusú helyreállítások amellett, hogy képesek a természetes színt és rétegződést reprodukálni, lényegesen hosszabb távon biztosítják a fogíny épségét, egészségét is. Ez pedig a természetesség látszatának egyik legfontosabb feltétele. A fogászatban nap, mint nap megjelenő új technikai vívmányok biztosítják az egyre tökéletesebb eredményt a fogpótlások területén.
 
Fémmentes anyagok:

 • cirkónium oxid (cirkóniumra égetett porcelán)
 • préskerámia (teljes kerámia korona)
Dr. Lányi Dent: A digitális fogászat szakértői Kecskeméten.
CAD-CAM (fogtechnika)

Ez számítógép által irányított tervezést (CAD – Computer Aided Design), valamint számítógép által irányított gyártást (CAM – Computer Aided Manufacturing) jelent.

Fogpótláskészítés menete:

 1. A fogak előkésztése pótláshoz
 2. Digitális lenyomatvétel
 3. Fogtechnikushoz kerül a minta, aki egy tervezőprogram segítségével, egyénileg a páciensre szabva kialakítja a pótlás formáját.
 4. Gyártás során a megtervezett fogpótlás adatai esztergagépbe kerülnek, mely ezredmilliméter pontossággal faragja ki a koronát. Ezt biokompatibilis anyagokból készítik (olyan anyagokból/ötvözetekből, melyek a szervezetbe kerülve nem váltanak ki negatív válaszreakciót, hanem képesek együttműködni és beépülni a megfelelő helyre).
 5. Utolsó lépésként jön a bevonatolás, mely során egy speciális kályhában kapja meg a fogpótlás végleges keménységét és fényét.
A cirkónium előnyei:
 • fémmentes,
 • nem allergizál,
 • nem irritálja a fogínyt,
 • szilárdsága és törésellenállása magas fokú (teljes koronarekonstrukciót tesz lehetővé),
 • hidegre-melegre nem teszi érzékennyé a fogakat,
 • és nem utolsósorban esztétikus.

Alkalmazása azért esztétikus, mert esetében nem látható a koronaszéli fémszegély, élethű fogszínt és fényáteresztő hatást biztosít. A fogorvosok pedig még azért is szeretik, mert pontosan, biztonságosan lehet vele dolgozni. A cirkóniummal való fogpótlás szép, tartós és nem utolsó sorban szervezetünk igényeivel tökéletes összhangban lévő fogpótlás.

Préskerámia korona

Teljes porcelán korona: Az Esztétikai fogászat legújabb vívmánya az anyagok terén

 • fémmentes, kompatibilis – szervezetbarát,
 • nincs váz, az egész korona csak porcelánból készül,
 • kedvező esztétikai hatás, áttetszőség – transzparencia,
 • frontfogak ellátására tökéletes esztétikai megoldás.
Implantátumra épülő fogpótlások
 • implantátumon rögzülő szóló korona
 • implantátumokon rögzülő hidak
Betétek (inlay, onlay, overlay – indirekt restaurációk)

A betétek fogtechnikus által készített “tömések”

Azoknál a fogaknál, ahol nagyon nagy a foganyag veszteség – legtöbbször gyökérkezelt fogaknál, mély, nagy kiterjedésű üregeknél – alkalmazhatjuk sokkal nagyobb biztonsággal, mint egy direkt restauráció (rendelőben készített tömést).

Hogyan készül?

A fog hiányzó részét pótló betétet lenyomat alapján CAD-CAM eljárással laboratóriumban készítik el. A rendelőben speciális ragasztási eljárással rögzítjük a fogba.

Tartós, biztonságos, esztétikus, funkcióstabil megerősítése az erősen destruál adott fogaknak – gyökérkezelt rágófogak ellátására!
Felkeltettük érdeklődését?
KÉRJEN IDŐPONTOT!
Adatvédelem