Scroll Top
Korszerű technológia

Családi fogászat

Nagyon fontos számunkra a megelőzés.

Ismerje meg a Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászatának előnyeit! Képünkön látható, hogyan teszi lehetővé ez a fejlett technológia a precíz diagnózist és a magas színvonalú fogászati kezeléseket.
CSALÁDI FOGÁSZAT
Szívesen kezeljük pácienseink gyermekeit, de rendelőnk nem speciálisan gyermekfogászati rendelő.
 
Az időben történő felismerésére rendelőnkben professzionális caries-detectáló (szuvasság felismerő) rendszerrel vizsgáljuk fiatal pácienseinket.
Ifjúsági – tinédzser fogászat

Fontosnak tartjuk a fiatalokkal kialakított jó kapcsolatot, hiszen az ebben a korban érkező hatások egy életre meghatározó élménnyé válhatnak.

Nagyon fontos számunkra az edukáció, motiváció. Ilyenkor kell megtanulni a helyes szájápolást és a jó szájüregi egészség fontosságát. Ebben a szemléletben várjuk fiatal pácienseinket.

Az előbújó maradó fogak zománcállománya sérülékeny, főleg a nagyörlők rágófelszínén gyakran jelentkezik korán fissura-caries. Ezek észlelése szabad szemmel, szondával sokszor bizonytalan. Kis, szinte észrevehetetlen barázda-szuvasságok alatt sokszor már a fog belseje nagy mértékben felpuhult, a fogállomány károsodott (rejtett szuvasság). Ebben a korban kiemelten fontos a fogak rendszeres, félévenkénti ellenőrzése és a barázdazárás.

Ismerje meg a Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő Kecskemét digitális fogászati megoldásait! Képünkön bemutatjuk a fogpótlás, gyökérkezelés és fogkozmetikai eljárások precíz és hatékony technológiáját.
Barázdazárás - előzzük meg a fogszuvasodást

A barázdazáró egy olyan védőréteget képez a maradó hátsó fogak rágófelszínén, amely megakadályozza a fogszuvasodást okozó baktériumok megtelepedését a nehezen tisztítható, mély barázdákban.

A gyermekek fogai hajlamosabbak a szuvasodásra, mint a felnőttek fogazata. A barázdazárót közvetlenül az áttörés után alkalmazva a maradó fogakon, megelőzhető a fogszuvasodás.

A fogakon vannak olyan nehezen tisztítható területek, amelyek hajlamosabbak a fogszuvasodásra. A mélyen barázdált fogakat nehéz tisztán tartani, s az ott megrekedt ételmaradék a szuvasodás melegágyát képzi. A gyerekek nehezen férnek hozzá hátsófogaikhoz, így általában ezeknek a fogaknak a romlása gyakran bekövetkezik.

A barázdazárás egy teljesen egyszerű és fájdalommentes eljárás, amely nem tart tovább foganként kb. egy percnél. Kivitelezéséhez nincs szükség injekció adására. Amíg a barázdazáró réteg sértetlen, védi a fogat a szuvasodástól.

A barázdazárás lényege, hogy a szuvasodásra hajlamos barázdált fogfelszínt kitisztítjuk, majd feltöltjük egy speciális folyékony tömőanyaggal, amely szétterül a barázdákban, majd megkeményedik. A tömőanyag így képez védelmet s megóvja a fogat a szuvasodástól, ezen kívül fluort ad le a fogzománcba, ezzel teszi ellenállóbbá a fogszuvasodással szemben.

Gyermekünk mosolya a legfontosabb!

A gyermekek és a tejfogak is külön bánásmódot igényelnek. Barátságos környezetben, nagy türelemmel várjuk a gyermekeket, legyen szó akár csak egy beszélgetésről, ismerkedésről vagy akár egy baleset utáni tennivalókról. Elsődleges célunk a gyermekek bizalomkeltésével, félelmeik eloszlatásával a foguk egészsége. Szeretnénk elérni azt, hogy a szülők felismerjék a megelőzésben rejlő lehetőségeket.

Az elhanyagolt fogak veszélyei

A tejfogakat megjelenésüktől kezdve úgy kell ápolni, mint a maradó fogakat. Gondozásuk egyrészről azért fontos, mert a gyerekek tizenkét éves korukig élnek együtt tejfogaikkal, bár hat éves korukban megkezdődik a fogváltás.  Másrészről a fogelődök szuvasodását később a maradó fogak is megsínylik.

Fontos, hogy a gyerekek kiskoruktól kezdve rendszeres fogápolásra legyenek nevelve. Ki kell hangsúlyoznunk, hogy a kisgyermekek fogápolása, a rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálat mennyire fontos, és nem elhanyagolható, hiszen kevesen tudják, hogy egy lyukas tejfog hasonlóan tud fájni, begyulladni, mint egy maradófog, nem beszélve arról, hogy a maradófogak is csak a káros baktériumoktól mentes közegben tudnak majd egészségesen kibújni, s tovább fejlődni.

Nem kezeltetni egy tejfogat, – csak azért, mert az majd úgyis kiesik – súlyos felelőtlenség.

A tejfogak épségének megőrzése a maradó fogak egészségének legfontosabb biztosítéka. Érdemes tehát a megelőzésre koncentrálni!

Kecskemét digitális fogászatának éllovasa: Dr. Lányi Dent fogorvosi rendelő.
Adatvédelem