Esztétikai fogászat – Fogpótlások

 • fémmentes fogpótlások
 • porcelán (indirekt) héjak
 • porcelán (indirekt) koronák, hidak
 • csapos műcsonk
 • kombinált fogpótlások (rögzített-kivehető)
 • kivehető fogpótlások – műanyag-fémlemezes
 • ideiglenes korona
 • inlay-onlay
 • teljes protézis
 • korona eltávolítás

 • Mit jelent az esztétikai fogászat?

  Az esztétikai fogászat nem különálló ága a fogászatnak, hanem egy másfajta megközelítése a beavatkozásoknak, legyen szó akár egy jól funkcionáló, szép tömésről, vagy egy esztétikus koronáról, fogpótlásról.

  Ennek során a fogorvos a természeteshez nagyban hasonlatos restaurációkat (helyreállításokat) végez, ügyelve az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák (fogformák, rágófelszín) és harmonikus fogszín visszaállítására. Ez a fogorvos részéről sokkal több idő ráfordítást, speciális technikák és a legjobb minőségű fogászati anyagok alkalmazását követelheti meg.

  Sokan nem elégedettek fogaik színével, formájával, ezért félnek nyitott szájjal mosolyogni, pedig a megfelelő megjelenéshez szinte elengedhetetlenül szükséges a tökéletes mosoly, az ápolt, egészséges fogsor. Az esztétikai fogászat mindezt ma már lehetővé teszi. Az esztétikai problémákra gyors és látványos megoldást kínál a mosoly mögötti tudomány.  Az egyik legnépszerűbb eljárás az egészséges és szép fogakat eredményező mosolyátalakítás.
  esztetikai2Elégedetlen a mosolyával, a fogai színével, formájával, nagyságával?
  Nem szívesen mosolyog nyitott szájjal?

  Legyen szebb, megnyerőbb, vonzóbb mosolya!

  Kerámia héjak – indirekt héj
  A kerámia héjak segítségével sokféle esztétikai gondnak inthetünk búcsút, ráadásul könnyen és gyorsan, amit a páciensek nagyra értékelnek.

  Ezekben az esetekben érdemes segítségül hívni a kerámia héjakat:

  esztetikai1

  • Ferde fogak
  • Kissé kiálló vagy bedőlő fogak
  • Fogbalesetben sérült fog
  • Túl kicsi vagy túl nagy fogak
  • Tág fogközök
  • Elszíneződött, gyökérkezelt fog
  • Sárga, sötét fogak fogfehérítés után is

   

  A porcelán (indirekt) héj nem más, mint egy kontaktlencse vékonyságú kerámialapocska, mely a formai hibával, elszíneződéssel rendelkező fogának ajak/orca felőli oldalára kerül felragasztásra. A fogak közti rések zárására is alkalmas. Ezzel a módszerrel nagyon rövid idő alatt (1-2 hét) lehet a páciens mosolyát minimális beavatkozással akár tökéletessé varázsolni.

  Milyen munkafolyamatban valósítjuk meg az Ön új mosolyát?
  1. Konzultáció során a szakorvos felméri fogai aktuális állapotát és egyeztetnek az esztétikai fogászati eljárásokról.
  2. Amennyiben Ön számára megfelelő eljárás porcelán (indirekt) héj alkalmazása, úgy igény szerint tervet készítünk fogai majdani látványáról. A számítógépen modellezett mosolytervezés azért hasznos, mert a páciens képet kap a tervezett munka esztétikai hatásairól, mielőtt még fogához hozzányúlnánk, ezért sosem távozik elégedetlenül.
  3. Továbbá tömőanyag felhordással vagy gipszmodellen viaszmintázattal bemutatjuk Önnek, hogy hogyan fog kinézni az új és megszépült mosolya a kerámia héjak segítségével. Ha Ön számára örömteli a látvány és szeretné megvalósíttatni, akkor lenyomatot veszünk.Fontos megjegyzés, hogy szakrendelőnkben különös figyelmet fordítunk a természetes formák, a fogszín egyezőségére és a helyes fogsorzáródás kialakítására, továbbá kizárólag legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő anyagok felhasználásával dolgozunk.
  4. Fogtechnikai laboratórium elkészíti az Ön személyre szabott héjait, melyek bepróbálás után felragasztásra kerülnek.
  Nem csoda, hogy ez az eljárás ilyen népszerű napjainkban, hiszen gyorsan kivitelezhető, nagyon kevés fogállomány eltávolításával jár (mindössze 0,5-1 mm-t kell eltávolítani a fog ajak/orca felőli felszínéről), ugyanakkor tartós és szép az eredmény!
  Fémmentes fogpótlás

  Azt az elvárást, hogy egy korona a külső szemlélő számára észrevehetetlen maradjon, kizárólag fémmentes restaurációkkal tudjuk biztosítani.

  Az ilyen típusú helyreállítások amellett, hogy képesek a természetes színt és rétegződést reprodukálni, lényegesen hosszabb távon biztosítják a fogíny épségét, egészségét is. Ez pedig a természetesség látszatának egyik legfontosabb feltétele.

  A fogászatban nap, mint nap megjelenő új technikai vívmányok biztosítják az egyre tökéletesebb eredményt a fogpótlások területén.

  Fémmentes anyagok:
  – cirkónium oxid (cirkóniumra égetett porcelán)
  – préskerámia (teljes kerámia korona)

  Technológia – DIGITÁLIS FOGÁSZAT:
  Számítógép által tervezett és számítógép által készített fogak
  – CAD-CAM (fogtechnika)
  – intraorális szkenner (digitális lenyomatvételi technika a fogtechnikában)

  A cirkónium előnyei:
  1. fémmentes,
  2. nem allergizál,
  3. nem irritálja a fogínyt,
  4. szilárdsága és törésellenállása magas fokú (teljes koronarekonstrukciót tesz lehetővé),
  5. hidegre-melegre nem teszi érzékennyé a fogakat,
  6. és nem utolsósorban esztétikus.

  Alkalmazása azért esztétikus, mert esetében nem látható a koronaszéli fémszegély, élethű fogszínt és fényáteresztő hatást biztosít.

  A fogorvosok pedig még azért is szeretik, mert pontosan, biztonságosan lehet vele dolgozni. A cirkóniummal való fogpótlás szép, tartós és nem utolsó sorban szervezetünk igényeivel tökéletes összhangban lévő fogpótlás.

  Préskerámia korona

  Teljes porcelán korona: Az Esztétikai fogászat legújabb vívmánya az anyagok terén
  – fémmentes, kompatibilis – szervezetbarát,
  – nincs váz, az egész korona csak porcelánból készül,
  – kedvező esztétikai hatás, áttetszőség – transzparencia,
  – frontfogak ellátására tökéletes esztétikai megoldás.

  Betétek (inlay, onlay, overlay – indirekt restaurációk)

  A betétek fogtechnikus által készített “tömések”.

  Azoknál a fogaknál, ahol nagyon nagy a foganyag veszteség – legtöbbször gyökérkezelt fogaknál, mély, nagy kiterjedésű üregeknél – alkalmazhatjuk sokkal nagyobb biztonsággal, mint egy direkt restauráció (rendelőben készített tömést).

  Hogyan készül?

  A fog hiányzó részét pótló betétet lenyomat alapján CAD-CAM eljárással laboratóriumban készítik el. A rendelőben speciális ragasztási eljárással rögzítjük a fogba.
  Tartós, biztonságos, esztétikus, funkcióstabil megerősítése az erősen destruál adott fogaknak – gyökérkezelt rágófogak ellátására!

     

  Jelentkezzen

  elérhetőségeinken és kérjen időpontot!

  Dr. Lányi Krisztina Fogszakorvos honlapja - Weboldal készítés: 1MARKETING.hu

  Back to top