Esztétikai fogászat – Fogpótlások

 • fémmentes fogpótlások (cirkónium)
 • porcelán (indirekt) héjak
 • porcelán (indirekt) koronák, hidak
 • csapos műcsonk
 • kombinált fogpótlások (rögzített- kivehető)
 • kivehető fogpótlások – műanyag- fémlemezes
 • ideiglenes korona
 • inlay-onlay
 • teljes protézis
 • korona eltávolítás

 • Mit jelent az esztétikai fogászat?

  Az esztétikai fogászat nem különálló ága a fogászatnak, hanem egy másfajta megközelítése a beavatkozásoknak, legyen szó akár egy jól funkcionáló, szép tömésről, vagy egy esztétikus koronáról, fogpótlásról.

  Ennek során a fogorvos a természeteshez nagyban hasonlatos restaurációkat (helyreállításokat) végez, ügyelve az ép fogazatra jellemző anatómiai struktúrák (fogformák, rágófelszín) és harmonikus fogszín visszaállítására. Ez a fogorvos részéről sokkal több idő ráfordítást, speciális technikák és a legjobb minőségű fogászati anyagok alkalmazását követelheti meg.

  Fémmentes fogpótlás – cirkóniummal!

  shutterstock_26744161_-280x241Azt az elvárást, hogy egy korona a külső szemlélő számára észrevehetetlen maradjon, kizárólag fémmentes restaurációkkal tudjuk biztosítani.

  Az ilyen típusú helyreállítások amellett, hogy képesek a természetes színt és rétegződést reprodukálni, lényegesen hosszabb távon biztosítják a fogíny épségét, egészségét is. Ez pedig a természetesség látszatának egyik legfontosabb feltétele.

  A fogászatban nap, mint nap megjelenő új technikai vívmányok között forradalmi változást hozott a cirkon, az ékszerkőként jól ismert természetes ásvány, amely szakemberek egybehangzó állítása szerint felülmúlja valamennyi eddig ismert fogászati anyag tulajdonságát:

  1. fémmentes,
  2. nem allergizál,
  3. nem irritálja a fogínyt,
  4. szilárdsága és törésellenállása magas fokú (teljes koronarekonstrukciót tesz lehetővé),
  5. hidegre-melegre nem teszi érzékennyé a fogakat,
  6. és nem utolsó sorban esztétikus.

  Alkalmazása azért esztétikus, mert esetében nem látható a koronaszéli fémszegély, élethű fogszínt és fényáteresztő hatást biztosít.

  A fogorvosok pedig még azért is szeretik, mert pontosan, biztonságosan lehet vele dolgozni. A cirkóniummal való fogpótlás szép, tartós és nem utolsó sorban szervezetünk igényeivel tökéletes összhangban lévő fogpótlás.

  Sokan nem elégedettek fogaik színével, formájával, ezért félnek nyitott szájjal mosolyogni, pedig a megfelelő megjelenéshez szinte elengedhetetlenül szükséges a tökéletes mosoly, az ápolt, egészséges fogsor. Az esztétikai fogászat mindezt ma már lehetővé teszi. Az esztétikai problémákra gyors és látványos megoldást kínál a mosoly mögötti tudomány.  Az egyik legnépszerűbb eljárás az egészséges és szép fogakat eredményező mosolyátalakítás.
  esztetikai2Elégedetlen a mosolyával, a fogai színével, formájával, nagyságával?
  Nem szívesen mosolyog nyitott szájjal?

  Legyen szebb, megnyerőbb, vonzóbb mosolya!

  A kerámia héjak segítségével sokféle esztétikai gondnak inthetünk búcsút, ráadásul könnyen és gyorsan, amit a páciensek nagyra értékelnek.

  Ezekben az esetekben érdemes segítségül hívni a kerámia héjakat:

  • esztetikai1Ferde fogak
  • Kissé kiálló vagy bedőlő fogak
  • Fogbalesetben sérült fog
  • Túl kicsi vagy túl nagy fogak
  • Tág fogközök
  • Elszíneződött, gyökérkezelt fog
  • Sárga, sötét fogak fogfehérítés után is

   

  A porcelán (indirekt) héj nem más, mint egy kontaktlencse vékonyságú kerámialapocska, mely a formai hibával, elszíneződéssel rendelkező fogának ajak/orca felőli oldalára kerül felragasztásra. A fogak közti rések zárására is alkalmas. Ezzel a módszerrel nagyon rövid idő alatt (1-2 hét) lehet a páciens mosolyát minimális beavatkozással akár tökéletessé varázsolni.

  Milyen munkafolyamatban valósítjuk meg az Ön új mosolyát?
  1. Konzultáció során a szakorvos felméri fogai aktuális állapotát és egyeztetnek az esztétikai fogászati eljárásokról.
  2. Amennyiben Ön számára megfelelő eljárás porcelán (indirekt) héj alkalmazása, úgy igény szerint tervet készítünk fogai majdani látványáról. A számítógépen modellezett mosolytervezés azért hasznos, mert a páciens képet kap a tervezett munka esztétikai hatásairól, mielőtt még fogához hozzányúlnánk, ezért sosem távozik elégedetlenül.
  3. Továbbá tömőanyag felhordással vagy gipszmodellen viaszmintázattal bemutatjuk Önnek, hogy hogyan fog kinézni az új és megszépült mosolya a kerámia héjak segítségével. Ha Ön számára örömteli a látvány és szeretné megvalósíttatni, akkor lenyomatot veszünk.Fontos megjegyzés, hogy szakrendelőnkben különös figyelmet fordítunk a természetes formák, a fogszín egyezőségére és a helyes fogsorzáródás kialakítására, továbbá kizárólag legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelő anyagok felhasználásával dolgozunk.
  4. Fogtechnikai laboratórium elkészíti az Ön személyre szabott héjait, melyek bepróbálás után felragasztásra kerülnek.
  lanyi_krisztina_fogorvos_4   
  Nem csoda, hogy ez az eljárás ilyen népszerű napjainkban, hiszen gyorsan kivitelezhető, nagyon kevés fogállomány eltávolításával jár (mindössze 0,5-1 mm-t kell eltávolítani a fog ajak/orca felőli felszínéről), ugyanakkor tartós és szép az eredmény!

  Kezeléseink egy kellemesen kialakított, barátságos rendelőben, oldott hangulatban zajlanak háttérzene mellett.

  Dr. Lányi Krisztina Fogszakorvos honlapja - Weboldal készítés: 1MARKETING.hu

  Back to top